Lättare hitta på riksdagen.se

Startsidan på Riksdagen.se har gjorts om och nu blir det blir enklare för användarna att hitta den information de söker.

Riksdagens webbplats är en central faktabas för alla som till exempel vill ta reda på vilka beslut som fattas i riksdagen, hur riksdagens arbete och den demokratiska processen fungerar, och vilka ledamöter och partier som representerar svenska folket.

Utbudet på riksdagens webbplats är mycket stort och därför är sökfunktionen central.

– Nu lyfter vi fram den bästa funktionen vi har och sätter den i centrum. På så vis tydliggör vi att sökfunktionen är viktig och att den kan hjälpa användaren på många sätt, säger Hanna Bergander, projektledare på kommunikationsavdelningen.

Stort utbud av information
På riksdagens webbplats finns över 300 000 olika dokument, till exempel alla lagar från 1600-talet och framåt. Det finns information om över 1800 ledamöter och 13 000 webb-tv-klipp från kammarens debatter och utfrågningar. Under det närmsta året ska dessutom två miljoner nya sidor läggas till. Sammantaget är utbudet enormt och därför är sökfunktionen mycket viktig.

Nu blir det enklare att se hur mandatfördelningen ser ut.

På den omgjorda startsidan är det också tydligare vad som händer i riksdagen under året och vilka partier som sitter i riksdagen. Det blir enklare att se vilka ledamöter som representerar viket område i landet och hur mandatfördelningen ser ut.

Riksdagens webbplats

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *