Var med och testa riksdagens webbplats

Är du lärare på högstadiet eller gymnasiet och arbetar med samhällskunskap? Undervisar du elever i hur riksdagen fungerar? Använder du riksdagens webbplats i ditt arbete? Var med och påverka hur riksdagens webbplats kan bli bättre. Vi söker nu testpersoner till ett användartest i juni.

Vi söker nu testpersoner till ett användartest som sker i början av juni på plats i Stockholm. Vi söker specifikt efter dig som är lärare och kanske inte har möjlighet att besöka riksdagen med din klass utan använder riksdagens webbplats som en informationskanal i din undervisning.

Vi söker också efter dig som besöker riksdagens webbplats kanske flera gånger i veckan och använder webbplatsen som en del av dina dagliga arbetsverktyg. Kanske arbetar du som handläggare på en myndighet?

Vill du vara med? Skicka då in en intresseanmälan till riksdagsinformation@riksdagen.se så hör vi av oss inom kort. Ange din ålder, ditt yrke och berätta om dina erfarenheter av datorer och internet. Berätta också om dina erfarenheter av riksdagen och offentlig förvaltning.

Testdatum: 26 maj – 9 juni (vecka 20-23).

Plats: Testet utförs i centrala Stockholm. Vi kan också, vid behov, genomföra några tester med hjälp av Skype på distans.

Under en timme får testpersonen olika uppgifter att lösa på riksdagens webbplats. Samtidigt får testpersonen berätta för testledaren hur han eller hon tänker kring uppgiften som ska lösas. Resultatet av detta test blir underlag för den fortsatta utvecklingen av riksdagen.se. Användbarhetstestet syftar till att undersöka hur bra webbplatsen fungerar och vilka områden som behöver förbättras.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Var med och testa riksdagens webbplats

  1. Martin Ralph skriver:

    Hittar inte någon flik med kontakt tex till någon riksdagsledamot, varför inte?//Mvh Martin

    • Webbredaktionen skriver:

      Hej! Varje ledamot har en egen sida på webbplatsen. Där finns kontaktuppgifter – e-post och även telefonnummer. Ledamöternas sidor hittar du under avdelningen Ledamöter & partier där vi samlar all information om ledamöterna och partierna: http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/. Om du vill kontakta en ledamot kan du också skriva namnet i sökrutan och direkt få en sökträff med kontaktuppgifter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *