Upplev riksdagen på distans!

Alla ska kunna uppleva riksdagen – även de som inte har möjlighet att ta sig till Stockholm. Nu pågår en utredning som ska resultera i att en digital upplevelse av riksdagen ska finnas på webbplatsen. Du som är lärare i samhällskunskap – du kan vara med och bidra!

Stora trapphallen i Riksdagshuset.

Riksdagshuset kommer att öppnas upp även för de som inte kan ta sig till Stockholm och besöka riksdagen på plats. Foto: Kristian Pohl

Det är långt ifrån alla som bor i Sverige som faktiskt har möjlighet att uppleva riksdagen på plats i Stockholm. Därför pågår nu en utredning med målet att få fram digitala lösningar för de som inte kan besöka riksdagen. Fler ska kunna uppleva riksdagen och förstå riksdagens arbete utan att komma till Stockholm, till exempel genom filmer och mer interaktivitet. Planen är att det ska finnas på webbplatsen under 2017, i god tid före valåret 2018.

Förutom att ge en upplevelse till de som inte kan besöka riksdagen på plats så är målet med satsningen att ge bättre service till de som inte kan så mycket om riksdagen. Satsningen ska också resultera i ett förbättrat digitalt stöd till lärare i samhällskunskap.

Lärare i samhällskunskap – vi behöver er hjälp!
I samband med arbetet med förbättrat digitalt stöd för lärare söker vi lärare i samhällskunskap som kan delta i en fokusgrupp. Syftet är att bidra med kunskaper om vilka behov och förväntningar som finns av digitalt stöd om riksdagen. Fokusgruppen ska finnas med under arbetet och ge synpunkter på de förslag som tas fram. Gruppen kommer att träffas i Stockholm. Lärare som jobbar ute i landet är också välkomna att delta via möten per telefon eller videolänk.

Är du intresserad?
Mejla riksdagsinformation@riksdagen.se och berätta kort om din roll som lärare och erfarenheter som kan vara viktiga i det här arbetet. Lämna även kontaktuppgifter.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *