Ny webbplats med EU-information på gång

Riksdagsförvaltningen ska göra en ny webbplats för EU-information, som ersätter nuvarande EU-upplysningen.se.

Jessica Stringer Bodin, tf sektionschef för sektionen extern kommunikation.

Jessica Stringer Bodin, tf sektionschef, informationsenheten.

Sedan EU-upplysningen.se först lanserades har mycket hänt i omvärlden. EU är integrerat i vår vardag, och myndigheter och kommuner informerar mer om EU-relaterade sak- och nyhetsfrågor. Det gör att behovet av EU-information har blivit ett annat än det var tidigare och därför har Riksdagsförvaltningen beslutat om en ny informationsinriktning.

– Det är drygt ett år sedan nya inriktningen för vår EU-information beslutades. Det känns jättekul att äntligen ta fram en webbplats som stöttar det vi ska berätta om, säger Jessica Stringer Bodin, tf sektionschef på informationsenheten.

Den nya EU-webbplatsen ska skapa förståelse för hur den politiska beslutsprocessen i Sverige och på EU-nivå fungerar – och hur de hänger ihop. Läsaren ska få en god kunskap i hur institutionerna arbetar och i den grundläggande EU-rätten.

Informationen ska vidare vara opartisk, lättillgänglig och begriplig.

– Det är en utmaning att berätta om något som är komplicerat på ett spännande och pedagogiskt sätt. Jag hoppas att vi kan ta fram något som överraskar, som är smart och som ger en aha-upplevelse, säger Jessica Stringer Bodin.

Utöver innehållet ska den grafiska profilen göras om och EU-webbplatsen ska knytas närmare riksdagen.se utseendemässigt.

Har du synpunkter om den nya webbplatsen? Lämna gärna en kommentar nedan.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *