Var med och testa nya riksdagen.se

Uppdaterad 8 maj 2015. Grupperna som ska testa riksdagens nya webbplats är nu kompletta. Därför går det inte längre att anmäla sig. Tack till alla som hört av sig!

Under våren planerar vi ett användartest av riksdagens nya webbplats. Vill du vara med? Skicka då in en intresseanmälan till riksdagsinformation@riksdagen.se, så hör vi av oss inom kort. Ange din ålder och berätta om dina erfarenheter av datorer och internet. Berätta också om dina erfarenheter av riksdagen och offentlig förvaltning.

Testdatum: 11-13 maj samt 18-19 maj (vecka 20-21).
Plats: Testet utförs i centrala Stockholm.

I våra tester strävar vi efter att få en så stor spridning som möjligt inom gruppen vad gäller förkunskaper, yrken och personliga förutsättningar. Cirka tio till tolv testpersoner kommer att få genomföra testet enskilt tillsammans med testledaren. Under en timme får testpersonen olika uppgifter att lösa på riksdagens webbplats. Samtidigt får testpersonen berätta för testledaren hur han eller hon tänker kring uppgiften som ska lösas.

Resultatet av detta test blir underlag för den fortsatta utvecklingen av riksdagen.se. Användbarhetstestet syftar till att undersöka hur bra webbplatsen fungerar och om det finns områden som projektteamet behöver förbättra.

Det här inlägget postades i Tester. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *