Testningsperiod pågår för fullt

Just nu pågår ett omfattande arbete bakom kulisserna på betaversionen av nya riksdagen.se. Webbplatsen uppdateras med innehåll som längre fram under betaperioden kommer att bli tillgängligt för användarna. Förbättringar i publiceringssystemet görs för att effektivisera redaktionens arbete. Det genomförs även olika typer av tester för att kvalitetssäkra bakomliggande system och innehåll.

Nyligen avslutades projektets tredje användbarhetstest med deltagare från bland annat allmänheten, myndigheter, kommuner och riksdagens ledamöter. Härnäst kommer resultatet av testet att utvärderas och prioriteras för att se vilka förbättringar som bör genomföras redan under försommarens fortsatta arbete med betaversionen. Övriga delar av testresultaten kommer att tas om hand i det kontinuerliga utvecklingsarbetet som tar vid när den nya webbplatsen lanserats i samband med riksdagens öppnande i september.

Det görs också tester av bakomliggande system för att bland annat kontrollera betaversionens kapacitet avseende svarstider.

Testerna genomförs i samarbete med extern expertis.

Slutligen gör vi själva en mängd tester utifrån egna felsökningar och tidigare kommentarer och synpunkter på bloggen.

Det här inlägget postades i Tester. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Testningsperiod pågår för fullt

  1. Pether Sörling skriver:

    Hej!

    http://beta.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/folkpartiet/ är inte updaterad till att använda den nya partibeteckningen ”Liberalerna”.

    Verkar dock som om rådatan i api:t innehåller korrekt information, tex http://data.riksdagen.se/person/0582811195313 innehåller L.

    Mvh Pether

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *