Prova den första versionen av kalendern

Kalendern är en central del av den nya webbplatsen och ett viktigt verktyg för att ge insyn i riksdagens arbete. Foto: Riksdagsförvaltningen

Nu finns en första version av kalendern publicerad på betaversionen av nya riksdagen.se. Prova den gärna. Berätta sedan på bloggen hur du tycker den fungerar.

Några funktioner du kan bekanta dig med:

 • Kalenderns innehåll går att filtrera, filtreringen ligger till höger i kalendern. Prova att filtrera utifrån typ, till exempel debatt om förslag, utskottsmöte eller liknande. Du kan också sortera per avdelning, till exempel visa allt som sker i kammaren. Fler filtreringsval kommer att läggas till framöver.
 • I en senare version av kalendern kommer det också att vara möjligt att prenumerera på hela eller delar av kalenderns innehåll.
 • Kalendern anpassar sig efter skärmstorlek för att vara enkel att använda i såväl smart mobil, pekplatta som dator.

Till kalendern på betaversionen

Även tekniken bakom kalendern uppgraderas. Genom att nyttja webbplatsens sökfunktion och riksdagens öppna data höjs prestandan och kalendern ska bli snabbare och stabilare.

Innehållet uppdateras inte kontinuerligt
Kom bara ihåg att kalendern på betaversionen inte uppdateras kontinuerligt. Använd inte den här kalendern för att följa riksdagens arbete. Kalendern på riksdagens nuvarande webbplats, fungerar som vanligt under betaperioden.

Betaversionen kommer stegvis att byggas ut med nytt innehåll inför lanseringen i september, i samband med att det nya riksmötet inleds. Här på bloggen kommer vi att fortsätta berätta om arbetet. Titta gärna in på nytt lite längre fram!

Det här inlägget postades i Funktionalitet, Koncept och pedagogik, Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Prova den första versionen av kalendern

 1. Gunilla Thelander skriver:

  Hej!
  Jag ville kolla vilka utskott som finns i riksdagen. Innan omgörningen var det mycket enkelt. Nu hittar jag inte den upplysningen. Jag vet att jag kan söka på ett enskilt utskott, men jag vill se samtliga uppräknade. Jag har stor vana av att söka information på nätet och jag tycker det verkar som om ni inte haft en ”vanlig” användare som guide när ni utformat sidan, utan låtit tekniker styra det hela. Tyvärr.
  Vänligen
  Gunilla Thelander

  • Webbredaktionen skriver:

   Hej,

   Du hittar alla utskotten på avdelningen Utskotten & EU-nämnden precis som tidigare. Skillnaden mot tidigare är att webbplatsen inte har någon vänsternavigering. Därför ligger utskotten inte till vänster utan längre ner på sidan. Du kan antingen skrolla dig ner på sidan eller klicka på snabblänken Alla utskott & EU-nämnden för att komma dit.

   Navigationen skiljer sig från den gamla webbplatsen eftersom den är anpassad för att fungera även i pekplattor och mobiler. I arbetet med den nya webbplatsen har vi dels tagit hjälp av experter inom tillgänglighet, dels gjort användartester där webbplatsens olika användargrupper har varit representerade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *