Skapa dina egna RSS-flöden med hjälp av sökfunktionen på riksdagen.se

Genom att skapa dina egna RSS-flöden kan du till exempel bevaka nya dokument inom ett visst ämnesområde.

Genom att skapa dina egna RSS-flöden kan du till exempel bevaka nya dokument inom ett visst ämnesområde.

Med hjälp av sökfunktionen på webbplatsen kan du nu skräddarsy RSS-flöden genom att bevaka de sökord och typer av innehåll du är särskilt intresserad av.

När du gör en sökning på webbplatsen dyker RSS-ikonen upp under sökfältet. Genom att klicka på den kan du skapa ett RSS-flöde för din sökning.

Till exempel, om du är intresserad av motioner som handlar om miljö så skriver du in ordet miljö i sökrutan och klickar i dokumenttyp Motioner. Klicka sedan på Bevaka denna sökning via RSS för att skapa ett RSS-flöde för sökningen. Via en RSS-läsare får du då en automatiskt uppdaterad lista med länkar till de motioner som innehåller ordet miljö som har publicerats på webbplatsen.

Sedan tidigare finns många andra RSS-flöden på riksdagens webbplats som du kan prenumerera på. Senast inkomna dokument, Beslut i korthet, olika typer av aktuelltnotiser och vad ledamöterna sagt och gjort är några exempel. Du hittar dem under Bevaka.
Bevaka

Det här inlägget postades i Funktionalitet, Sök. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skapa dina egna RSS-flöden med hjälp av sökfunktionen på riksdagen.se

 1. eric skriver:

  Varför kan jag inte göra en export till CSV/Excel med titel, ämne, typ, utskott, datum, resultat, parti, etc?

  Bra med RSS-läsaren dock… men saknar exporten mycket!

  • Webbredaktionen skriver:

   Hej, tack för din fråga och synpunkter! Vi ser just nu över funktionen att exportera data i olika format. Men det går redan nu att ladda ned färdiga exporter i form av dataset på riksdagens öppna data i flera olika format, bland annat som CSV. Du hittar dessa på sidan http://data.riksdagen.se/Data/Dokument/ samt ett dataset som riktar in sig på ledamöternas arbete (Sagt & gjort) under http://data.riksdagen.se/Data/Ledamoter/.

   Senare kommer det gå att använda riksdagens öppna data för att mer i detalj välja vad som ska ingå i en CSV-export.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *