Riksdagen.se har fått nya funktioner

I sökfunktionen har det nu blivit möjligt att filtrerar träffarna på dokumenttyp och år. Prenumerations- och bevakningsfunktionerna har också utökats.

Startsidan på riksdagens webbplats har delvis gjorts om, sökfunktionen har förbättrats och prenumerationsmöjligheterna blivit fler. Det är några av de förändringar som gjorts under veckan. Förbättringarna är det första steget i utvecklingen av riksdagen.se.

Startsidan har gjorts om för att det tydligare ska gå att se vad som händer i riksdagen just nu. Webb-tv-modulen syns överst på startsidan bara när en direktsändning pågår. När det inte är direktsändning får i stället aktuelltnotiserna mer framträdande plats. Informationen om hur man kan prenumerera på olika typer av utskick från riksdagen har också blivit mer synlig. Mindre justeringar av designen har gjorts för att ge startsidan ett mer modernt utseende.

Ett första steg mot förbättrat sök
Arbetet med att förbättra sökfunktionen har också inletts. I det första steget har bland annat presentationen av sökresultatet förbättrats. Det visas nu på ett mer överskådligt sätt med hjälp av så kallade facetter som filtrerar sökträffarna på dokumenttyp och år. På så sätt blir det enklare för användaren att klicka sig vidare och snabbt få ett mer exakt sökresultat. Facetterna kommer att utvecklas mer längre fram.

Prenumerations- och bevakningsfunktionerna har också utökats. Ett redaktionellt nyhetsbrev kommer att lanseras inom kort, och nya möjligheter till RSS-bevakningen har tillkommit. Även dessa förbättringar är det första steget i ett mer omfattande arbete med att förbättra prenumerations- och bevakningsfunktionerna.

Vi kommer att berätta mer detaljerat om förbättringarna här på utvecklingsbloggen under de kommande veckorna.

Design och navigation görs om
Parallellt med utvecklingen av de förbättringar som nu syns på webbplatsen har ett betydligt större arbete inletts för att ta fram en ny design och ett nytt navigationskoncept. Det här är en del i arbetet med att anpassa webbplatsen till mobila enheter. Bland annat kommer startsidan att ses över mer grundligt. De lösningar för startsidan som tagits fram nu kommer med all sannolikhet att göras om i samband med detta.

Mer information även kring det långsiktiga utvecklingsarbetet kommer här på bloggen inom kort.

Det här inlägget postades i Design, Funktionalitet, Sök. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Riksdagen.se har fått nya funktioner

  1. magnus anderson skriver:

    Riksdagen behöver göra en sida som fungerar i Windows baserade telefoner och gå ifrån flash som videolösning. Bättre möjlighet att lyssna på debatter direkt i mobilen för att öka intresset att delta i aktuella ämnen.

    • Webbredaktionen skriver:

      Hej! Just nu pågår ett projekt med att utveckla webbplatsen. Där ingår bland annat utveckling av webb-tv. Ambitionen är att före årsskiftet få ut en första version av en ny webb-tv-spelare som använder HTML-5 som tekniskt format. Det innebär att Flash inte kommer att behövas. Om du vill kan du fortsätta hålla utkik här på bloggen, vi publicerar löpande nyheter om utvecklingen av webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *