Prenumerationstjänster med tydligare fokus på allmänheten

Det ska vara enkelt att följa och bevaka riksdagens arbete via e-postutskick även för andra än journalister. Därför görs pressmeddelandeutskicken om och delas från och med nu upp i två kategorier, aktuellt och pressmeddelanden. Det har också blivit enklare att hitta och navigera bland aktuelltnotiserna på webbplatsen.

Aktuelltutskicken är till för dig som vill ha information om förslag som riksdagen ska besluta om, utskottens öppna utfrågningar, EU-nämndens sammanträden och riksdagens internationella arbete. Pressmeddelanden riktar sig till dig som vill ha mer renodlad pressinformation, till exempel om pressträffar och ackreditering för media i samband med olika evenemang.
Prenumerera

Syftet med de nya utskicken är att tydligare skilja mellan sådan information som i första hand riktar sig till media och sådan information som kan vara intressant även för andra prenumeranter. Det här är en del i ett större arbete med att utveckla prenumerations- och bevakningstjänsterna på riksdagen.se.

Läs på webbplatsen eller via RSS
Du som föredrar att läsa aktuellt på riksdagens webbplats hittar de nya utskicken på aktuelltlöpen, tillsammans med övriga notiser. Förutom startsidan har utskotten och EU-nämnden samt avdelningarna Internationellt, Talmannen, Press, Biblioteket och Lärare egna aktuelltlöp. Alla aktuelltlöpen går att prenumerera på via RSS.

Pressmeddelandena finns liksom tidigare på en egen sida under Press. Även de går att prenumerera på via RSS.
Pressmeddelanden

Nytt arkiv för aktuelltnotiser ger bättre överblick
Det är nu lättare att söka bland aktuelltnotiserna. Alla aktuelltnotiser på webbplatsen finns samlade i ett gemensamt arkiv som du når via startsidan. Där kan du enkelt få en överblick över vad som är nytt och klicka dig runt mellan avdelningarna med hjälp av facetter, de klickbara sökfiltren till vänster på sidan. Om du vill se notiser bakåt i tiden kan du använda dig av facetterna för riksmöte eller söka på bestämda datum i sökfältet. Listningen av notiser har gjorts om så att du bara behöver scrolla nedåt på sidan för att ladda fler notiser, i stället för att som tidigare bläddra mellan sidor.
Alla aktuelltnotiser

En annan förbättring är att alla utskotten och EU-nämnden nu har fått varsitt aktuelltarkiv. Du hittar det i vänsternavigeringen under respektive utskott.

Det här inlägget postades i Funktionalitet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Prenumerationstjänster med tydligare fokus på allmänheten

  1. Erik skriver:

    Hej

    Jag undrar om ni kan göra samma system på riksdagen.se som på regeringen.se att man kan skicka in frågor eller åsikter via ett webformulär till samtliga riksdagsledamöter. På så sätt kan man skicka anonyma förfrågningar om utredningar som man tycker behövs göra etc… Det fungerar bra systemet med kontakt på regeringen.se

    • Webbredaktionen skriver:

      Hej! Vi inga planer just nu på att införa en sådan funktion. Men vi tar med oss din fråga och lyfter den i det pågående utvecklingsprojekt som vi har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *