Nu startar utvecklingen av riksdagen.se

Nu startar ett omfattande arbete för att utveckla riksdagen.se. Arbetet ska pågå i ett år och kommer bland annat att resultera i nya prenumerationstjänster, en förbättrad sökfunktion och att webbplatsen anpassas till mobila enheter.

Det är dags att förnya och modernisera konceptet och den tekniska plattformen på riksdagen.se. Webbplatsen ska också bli mer levande och få mer nyhetskänsla, bland annat genom fler redaktionella texter. Innehåll kommer att struktureras om och anpassas för att riksdagen.se ska upplevas som mer relevant för webbplatsens målgrupper, där allmänheten är den viktigaste gruppen.

Stora insatser kommer att göras för att bland annat förbättra sökfunktionen, utveckla en ny spelare och ny funktionalitet för webb-tv, förbättra presentationen av dokument och beslut och anpassa webbplatsen till mobila enheter. Att hitta och söka information ämnesvis ska också bli möjligt.

De övergripande målen för projektet är:

  • att ge besökarna fler och bättre möjligheter att följa och få insyn i riksdagens arbete och beslut.
  • att göra det lättare att söka information på riksdagen.se.
  • att göra nödvändiga uppgraderingar i den tekniska miljön.
  • att tydligare informera om de funktioner och tjänster som finns på webbplatsen och att berätta om det utvecklingsarbete som planeras och pågår.

Långsiktig satsning
Arbetet ska pågå fram till mars 2015 men vissa förbättringar kommer att synas på webbplatsen redan före sommaren. Bland annat kommer ett nytt nyhetsbrev att lanseras.

Parallellt med de förbättringar som görs under våren börjar arbetet med att planera och förbereda de mer långsiktiga och omfattande förändringar som kommer att göras i den nya, uppgraderade plattformen.

Öppen process med publik betaversion
Arbetet kommer att bedrivas i en öppen process, på samma sätt som när riksdagens nuvarande webbplats togs fram. Det betyder att vi kontinuerligt kommer att berätta här på bloggen hur arbetet fortskrider. Du som användare är givetvis varmt välkommen att ställa frågor och komma med synpunkter.

En publik betaversion av den nya webbplatsen kommer även den här gången att finnas tillgänglig under en period innan lansering. På det sättet vill vi göra det möjligt för dig som användare att i lugn och ro bekanta dig med hur den nya webbplatsen fungerar, men också att lämna synpunkter och på så sätt hjälpa oss med kvalitetssäkringen.

Vi hoppas att du vill följa oss i arbetet!

Det här inlägget postades i Design, Funktionalitet, Koncept och pedagogik, Sök, Webb-tv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *