Se budgetdebatten i din mobil

Riksdagen tar första steget mot webb-tv i mobila enheter.

Vi tar nu det första steget i den mobila anpassningen av riksdagens webb-tv. Nu kan du  följa torsdagens budgetdebatt och riksdagens alla kommande direktsändningar via din mobil eller pekplatta. Det första steget omfattar direktsändningar. För att se debatter i efterhand krävs fortfarande en dator.

Utveckling av webb-tv – ny betaprocess
Just nu fungerar direktsändningar främst för enheter med iOS som operativsystem, till exempel Iphone och Ipad. Stegvis kommer vi anpassa funktionerna till fler mobiler och enheter, och göra det möjligt att se webb-tv-sändningar både direkt och i efterhand. Ytterligare funktionalitet kommer också att läggas till. Olika videoformat på riksdagen.se

Hjälp oss att testa
Utvecklingsarbetet pågår under resten av året. Testa gärna webb-tv på olika mobila enheter och tala om vad som fungerar och vad som inte fungerar. På så sätt kan du som användare hjälpa oss att nå vårt långsiktiga mål – att anpassa webb-tv för de senaste mobilerna och pekplattorna.

Vi byter webb-tv-spelare
När utvecklingsarbetet för webb-tv startade 2009 valdes Flash som videospelare eftersom Flash då erbjöd den bästa helhetslösningen. Här på utvecklingsbloggen har många skickat in synpunkter och frågor om detta.

Mycket har hänt under de senaste åren och utvecklingen mot mobila plattformar ställer nya krav på öppna standarder. Under hösten bygger vi därför om webb-tv-spelaren för HTML5. Skälet till bytet är att HTML5 erbjuder ett tillgängligare format som inte kräver några tilläggsprogram.

Det här inlägget postades i Webb-tv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *