Nya förbättringar på riksdagen.se

Webb-tv-spelaren på startsidan har försetts med en tydligare spela-knapp.

Under fredagen har justeringar och rättningar gjorts på riksdagen.se. Syftet är bland annat att göra webbplatsen snabbare och att det ska gå enklare att öppna stora dokument.

I de tekniska miljöerna har en rad justeringar gjorts för att förbättra webbplatsens prestanda. Bland annat ska startsidan nu gå snabbare att komma in på. Webb-tv-spelaren på startsidan har fått ett förbättrat gränssnitt och spelaren har försetts med en tydligare spela-knapp.

Omfattande dokument har ibland varit svåra att öppna. Även här har förbättringar gjorts, genom att stora dokument som till exempel regeringens budgetproposition numera öppnas i ett nytt fönster.

Det här inlägget postades i Design, Funktionalitet, Webb-tv. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nya förbättringar på riksdagen.se

 1. Kennet skriver:

  Kan ni även börja titta på de arkiverade webb-tv sändningarna? Särskilt de gamla. Klickar man på dem så kommer de flesta upp utan startpilen i mitten. De går inte igång vad man än gör.
  Väldigt störande om man vill se en debatt t.ex. mellan Göran Persson och Bo Lundgren.
  Även relativt moderna partiledardebatter befinner sig i samma sorgliga kondition.
  Är detta nårot som kan åtgärdas? Det skulle i så fall innebära ett enormt kvalitetslyft för webb arkiven.
  jag hoppas på ett svar.

  • Webbredaktionen skriver:

   Det pågår ett arbete med att migrera webbsändningar från vårt gamla webb-tv-arkiv till vårt nya mediehanteringssystem. Hittintills har de flesta webbsändningar från riksmötet 2008/09 och framåt migrerats och de finns att söka fram på riksdagen.se. Avsikten är att alla webbsändningar från 2001 och framåt ska finnas på nya webbplatsen. Arbetet är dock mycket tidskrävande varför vi inte kan ange någon tidpunkt för när det kommer att vara klart.

 2. Mediamänniskan.se skriver:

  Bra förbättringar! Tummen upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *