Hjälp oss utveckla riksdagens öppna data

Öppna data är ett viktigt verktyg för insyn i riksdagens arbete och beslut. Vi har nu planer på att vidareutveckla tjänsten och välkomnar därför synpunkter och förslag på förbättringar.

Via öppna data kan användare fritt hämta information från riksdagens databaser. Informationen kan exempelvis användas till att sammanställa och visualisera statistik eller för att bygga applikationer och tjänster som andra kan ha nytta av.

Vi vill bli enklare och tydligare
Riksdagens öppna data lanserades våren 2010. Sedan dess har många myndigheter och organisationer utvecklat liknande tjänster och användarnas krav på funktionalitet har ökat. Vi behöver utveckla vår lösning så att den blir enklare att använda, erbjuder mer och tydligare information men även fler sätt att hämta data på. I december 2012 startade vi därför en förstudie för att ta reda på vilka våra användare är, hur behoven ser ut samt vilka andra goda exempel som finns.

Säg vad du tycker på bloggen!
Vi behöver din hjälp i utvecklingsarbetet. Har du synpunkter och förslag på förbättringar? Dela gärna med dig av dem på bloggen! De kan också komma till nytta för andra. Vi kommer att läsa allt och ta med oss synpunkterna i arbetet. I framtida blogginlägg berättar vi hur arbetet går och vad vi har tagit fasta på.  

Riksdagens öppna data

Det här inlägget postades i Öppna data, Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hjälp oss utveckla riksdagens öppna data

 1. Peter Krantz skriver:

  Beständiga länkar till data vore bra. Gärna med långsiktigt tänk som överlever nästa plattformsbyte. Googla på ”10 rules persistent URIs”.

 2. Janne skriver:

  Varför inte lägga upp en tabelldump/databasdump i något opensourceformat på någon populär bittorrenttracker? Förnya dumpen någon gång per vecka. Visst blir dumpen stor, men även hobbyister har ju terabytediskar hemma idag…

 3. Anders Sundell skriver:

  Det vore kul med äldre voteringsdata!

 4. Johan Dahlberg skriver:

  Framförallt behöver det göras mindre rörigt. Onödigt svårt att hitta fram bland all information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *