Första steget mot webb-tv i mobilen

I veckan har riksdagens webbplats uppdaterats med nya funktioner och nytt innehåll. Direktsänd webb-tv i mobilen finns nu som en första betaversion. Rättningar och justeringar av mindre fel har också gjorts.

Du kan nu se alla riksdagens direktsändningar i din mobil och pekplatta. Ett större arbete med att anpassa riksdagens webb-tv till mobila enheter har inletts och det första steget är nu tillgängligt som en betaversion. Arbetet görs stegvis och kommer att pågå under hela hösten och vintern.  Till en början går det endast att se direktsändningarna via mobilen, men senare under betaperioden kommer det också att bli möjligt att se tidigare sändningar. Vi kommer också att bygga om spelaren för HTML5. Du kommer kunna följa arbetet på bloggen under hösten och vi uppskattar dina iakttagelser. Hör av dig om du upplever problem eller har synpunkter!

Inledningsvis fungerar sändningarna på ett urval plattformar och operativsystem. Det här kommer att utökas under hela betaperioden. Just nu fungerar direktsändning i:

  • enheter med iOS som operativsystem, till exempel Iphone och Ipad.
  • enheter med Android som operativsystem och Flash installerat.
  • vissa enheter med Android 4.0 som operativsystem, till exempel Samsung Galaxy S3.

Listning av ledamöter som avgått

Under avdelningen Ledamöter & partier finns nu ytterligare en listning. Här kan du se de ledamöter som valdes in vid valet 2010 men som har avgått eller avlidit. Du kan också se de nya ledamöterna som ersatt dessa. Vi hoppas på så sätt på ytterligare tydlighet i informationen kring ledamöterna.
Ledamöter som avgått

Följande mindre rättningar och justeringar har också gjorts:

  • RSS-flödena för nyheter fungerar.
  • Sökning med citationstecken fungerar.
  • Förbättringar av redaktörernas publiceringsverktyg.
Det här inlägget postades i Funktionalitet, Webb-tv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *